Nieuws

Recensies 'Distilleren. De kunst van het ruiken'
Inmiddels zijn er meerdere besprekingen van 'Distilleren. De kunst van het ruiken'. Zoals een hele fijne van Favor Flav! Zij was zo enthousiast dat we er rode oortjes van kregen. En dan de uitgebreide versie van Norbert Mergen Metz, waarin hij met de...

Fenny van Wees bij Mangiare op NPO1
Vrijdag 5 januari was Fenny van Wees te gast bij Mangiare op NPO1, waar Petra Possel haar honderduit vroeg over het zojuist uitgekomen boek 'Distilleren.De kunst van het ruiken'. Luister hier de hele uitzending terug, inclusief het prachtige verhaal v...

Leon Mazairac en Lendl Mijnhijmer op bezoek bij Fenny van Wees in Binnenstebuiten
Eetbare parfums distilleren in fijnketels. Vrijdag 24 maart 2017 kwamen Leon Mazairac en Lendl Mijnhijmer op bezoek om te zien hoe je dat doet. En natuurlijk kookte Leon Mazairac een heerlijk gerechtje met onze esprits ofwel eetparfum Hemel op Aarde e...

Radio NH bezoekt onze distilleerderij in de Driehoekstraat
Radio Noordholland bezoekt distilleerderij Driehoekstraat tijdens de introductie van het Mirakel van Amsterdam en de gelijktijdige uitreiking en ondertekening van het certificaat Immaterieel Cultureel Erfgoed. De verslaggever heeft de feestelijkhed...

Feestelijke ondertekening certificaat Immaterieel Erfgoed
Op 21 september jl. hebben wij en mevrouw Strouken van de Stichting Volkscultuur en Immaterieel erfgoed, het certificaat Immaterieel Erfgoed ondertekent waarmee ons ambacht 'fijndistilleren', als immaterieel erfgoed wordt erkend. Het ambacht fijndist...

Nieuwe genever van een oeroud graansoort: 'emer' of tweekoorn
Een nieuwe graangenever heeft het licht aanschouwd: Mirakel van Amsterdam. Wat maakt dit product zo bijzonder dat u het móet proeven? Mevrouw van Wees: ‘Graangenevers worden traditioneel bereid uit tarwe, rogge en gerst. In 2013 vroeg Slow Food ...