Bruidstranen – Een presentje van het bruidspaar voor haar gasten

Goud- en zilverblad in een likeur die rozegeur en maneschijn belooft. Met een geur zo mooi en rijk dat hij slechts vergelijkbaar is met het allerfijnste parfum. Een drank die op de bruiloft gedronken wordt maar ook door een pientere vrouw iedere keer geschonken dient te worden als haar iets niet bevalt. Daarmee herinnert zij haar bruidegom aan de trouwdag en de gedane beloftes die hij deed tijdens het drinken van de bruidstranen.

Deze miniaturen zijn een origineel bedankje van het bruidspaar aan de bruiloftsgasten. Op het goudkleurige kaartje staat de beschrijving van Bruidstranen gedrukt en is ruimte voor een dankwoord aan de gasten.

Parfait d’Amour – 28%

Vertaald….Volmaakt Geluk.
Volmaakt geluk  bestond in ons land al eeuwen voordat Franse likeur stokers met dit product begonnen.
De imitatie smaakte echter anders, mede vanwege de moeilijkheid een aantal smaken te vervangen door ter plaatse aanwezige equivalenten. De likeur is wat zwaarder van toon maar vermits goed gemaakt zullen deze zwaardere, zeer herkenbare tonen in afdronk en reuk zeldzaam licht en fris aandoen.
Bij gestookte likeur herkent men op valsterkte duidelijk sinaasappel, citroen, kaneel, kruidnagel enz.
Allerlei soorten pitten, zaden, bloemen -inlands en uitheems-, thijm, viool etc .verwijzen naar de tijd dat Hollandse likeurstokers de wereld gelukkig maakte met hun fantasie, originaliteit en allure. Kennis van de beste technieken, beheersing door practische ervaring,  receptkennis en receptvoering zijn in deze likeur sterk waarneembaar. Het is een likeur die niet ‘gekiept’ moet worden, maar als nectar moet worden genipt.