Distilleerderij

A.van Wees anno 1883 distilleerderij de Ooievaar anno 1782 omvat de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. U vindt ons in de Driehoekstraat in het hart van de Jordaan. We distilleren producten met natuurlijke ingrediënten, op basis van oorspronkelijke receptuur – en dat proeft u. Onze specialiteiten? Tongstrelende Oudhollandse genevers en likeuren.

Genevers en likeuren van uitzonderlijke kwaliteit

Wij distilleren nog echt, wat een zeldzaamheid is in deze tijd. Weet u hoe de meeste jenevers, likeuren (en gins) tegenwoordig gefabriceerd worden? Door niet-gedistilleerde aroma’s toe te voegen aan alcohol. Dit proces – ook wel ‘koude methode’ genoemd – heeft niets met distilleren te maken. In feite levert het surrogaten op. Bij Van Wees en de Ooievaar houden we het bij puur en onvervalst. Met onze producten bent u verzekerd van echtheid en topkwaliteit.

Geestrijke vloeibare kunstwerkjes

In de compositie van onze producten leggen we onze ziel en zaligheid. Onze passie gaat gepaard met kennis en kunde. We weten veel over de smaakeigenschappen van vruchten, bloemen, planten, wortels en zaden. Met deze kennis creëren we een uitgebalanceerde smaak zonder kunstmatige aroma’s. We brengen onze dranken op het oog op kleur met natuurlijke kleurstoffen. Zo maken we geestrijke vloeibare kunstwerkjes.

Een uniek familiebedrijf met een rijke traditie

De kneepjes van het vak zijn overgedragen van vader op kinderen. Door de generaties heen hebben we onze kennis uitgebreid en verdiept. Zodoende verstaan we de kunst om smaken te verfijnen zonder concessies te doen aan de traditionele bereidingswijze. Typische kenmerken van onze familie zijn:

liefde voor puurheid
een voortreffelijke neus
gevoel voor timing en smaakbalans
uitgebreide vakkennis
hoge kwaliteitsnormen

Deze kenmerken vindt u terug in al onze producten. U proeft de klasse en de finesse!


De ontwikkeling van het bedrijf

Amsterdams karakter en Haagse allure

A.van Wees anno 1883 en de Ooievaar anno 1782 is een samenvoeging van twee ambachtelijke bedrijven:

  • de in 1883 in Amsterdam gevestigde distilleerderij, likeur- en brandewijnstokerij van de familie A. van Wees;
  • de in 1782 in Den Haag opgerichte Stokerij en Bitterfabriek De Ooievaar.

Van fust naar fles: B2B en B2C

Aanvankelijk leverden wij uitsluitend dranken op fust aan horecabedrijven en handel. In de jaren 70 van de vorige eeuw kwam daar verandering in, toen vakslijters onze genevers en likeuren opnamen in hun assortiment.

Stijgende omzet door groeiend aantal liefhebbers

Uit onze stijgende omzetcijfers blijkt dat de groep liefhebbers van het Oudhollandse distillaat nog steeds groeit. Niet alleen in Nederland maar ook in Groot-Brittanië vinden onze producten gretig aftrek. De Britten zijn lyrisch over onze genevers en gins en lusten wel pap van onze Yuzulikeur en Roosje zonder doornen.