Traditionele en nieuwe genevers en likeuren

Door onze ambachtelijke manier van werken houden wij een traditie in stand die stamt uit de 16e eeuw. Met de grote kennis van distilleren die in ons bedrijf aanwezig is en de liefde voor een edel vak produceren wij Oudhollands gedistilleerd van unieke kwaliteit. Tegelijk ontwikkelen wij met oude kennis nieuwe producten zoals een groentenlikeur.

Esprits voor patissiers, ijsbereiders, chocolatiers en chef-koks

Tot onze overige creaties behoren de zogenaamde esprits, die wij exclusief leveren aan patissiers, ijsbereiders, chocolatiers en restaurants. Deze vloeistoffen bevatten de ‘geest’ van onze gestookte producten in geconcentreerde vorm. Het zijn smaakmakers in ijs, bonbons, gebak en andere delicatessen.

Esprits versterken het aroma op natuurlijke wijze. Ze zijn eenvoudig te doseren en te mengen. Door de hoge concentratie is in elk recept slechts een kleine hoeveelheid nodig. Gebak, ijs en chocola worden daardoor niet onnodig vochtig en behouden ook na diepvriezen hun kwaliteit.

Verleidelijke eetparfums

Speciaal voor restaurateurs en hobbykoks ontwikkelden wij eetparfums: esprits in verstuivers, om aan tafel over spijs of drank te sprayen. Een waasje over een gerecht of koffie waarin esprit zit, versterkt de geur- en smaakbeleving. Stand-alone toepassing kan ook, bijvoorbeeld bij kaneelparfum over de cappuccino.

Advocaat, Boerenjongens en overig Hollands gedistilleerd

Andere traditionele producten die we maken zijn:

 • brandewijn volgens authentiek recept
 • eierlikeuren (Advocaat en Kandeel)
 • bitters en kruidenbitters (o.a. Oranjebitter en Beerenburgh)
 • vruchten op brandewijn (o.a. Boerenjongens en Marasquinkersen)
 • vruchtenjenevers (Citroenjenever en Bessenjenever)
 • eaux de vie (o.a. Jordaan Pommes en Jordaan Framboises)
 • Gin, whisky en overig buitenlands gedistilleerd

In ons assortiment buitenlands gedistilleerd voeren we fustgerijpte rum, whisky en huisgemaakte gin en wodka. Nieuwkomers aan het firmament zijn de Three Corners Yuzu Distilled Dry Gin en de Three Corners Premium Distilled Dry Gin. Ook voor tonic kunt u bij ons terecht.

Miniaturen

Vrijwel al onze producten zijn verkrijgbaar als miniaturen. Een aantal daarvan is heel speciaal, zoals de Bruidstranen. We hullen de Bruidstraanminiaturen in tule. Daaromheen doen we een goudkleurig striklint met een kaartje. Dit kaartje bevat een productbeschrijving en een blanco zijde voor een speciale groet van het bruidspaar aan de gasten.

Likeurbonbons en rumbonen

Een prachtige combinatie van Oudhollands en Belgisch vakmanschap: likeurbonbons, gevuld met Oudhollandse likeur van Van Wees en de Ooievaar. Dankzij het knapperige suikerlaagje waarin onze esprit is verwerkt, smaken ze extra lekker. Het spreekt voor zich dat we de beste chocolade gebruiken, ook voor onze overheerlijke rumbonen (gevuld met Bali Rhum esprit). Een verrukkelijke traktatie!

Glaswerk, Delfts blauw, porselein en overige geschenkartikelen

Vroeger was het gebruikelijk om herinneringskruiken te laten ontwerpen bij feestelijke gebeurtenissen van het Koninklijk Huis. Bij Van Wees en de Ooievaar houden we deze hartverwarmende traditie in ere. Naast herinneringskruiken bieden we u een keur aan andere collector’s items en geschenkartikelen. In onze webshop vindt u:

 • Herinneringskruiken (o.a. Kroningskruik, Trouwkruik en Geboortekruiken)
 • Delfts blauw (o.a. Dakota, Weesopper VOC-Kruik, Amsterdamse huisjes)
 • Glaswerk (gegraveerde likeur- en geneverglaasjes) of jeneverglaasjes?
 • Relatiegeschenken (o.a. kerstpakketten)
 • Cadeauverpakkingen (o.a. houten kistjes)