Leer alles over genever, likeur en ruiken bij de van Wees Geneverschool

25.04.2024

Wil je meer weten over de geschiedenis, het maken, ruiken, proeven en beoordelen van dranken als genever, likeur en gin? Dan kun je binnenkort weer terecht bij de Geneverschool van onze distilleerderij in de Driehoekstraat te Amsterdam. Je leert in twee dagen aan de hand van het ruiken en proeven van ingrediënten en halffabrikaten hoe belangrijk ze zijn voor het maken van smaakvolle producten. Aan de hand van 4 flights per dag (2 in de ochtend en 2 in de middag) maak je kennis met allerlei typen genevers van tarwe, tot rogge en emmer. Liever meer weten van likeuren? Dan kun je je hart ophalen bij ‘Ruiken kun je leren’, waarbij je met ingrediënten, distillaten, eindproducten en zelfs je neus, in 4 flights per dag het onderscheidt leert maken tussen de verschillende methodes van het maken van likeur, maar zeker weten ook bewuster gaat ruiken!

Voor alle duidelijkheid: je gaat niet aan de slag met het maken van de producten. Je leert over de historie van de producten, de karakteristieken van genever, likeur en gin, hoe je ze herkent, onderscheidt en al dan niet waardeert.

De eerstvolgende Ruiken kun je leren (likeurschool) is maandag 27 mei en maandag 10 juni. De eerstvolgende Geneverschool vindt maandag 16 en 30 september plaats!